Haapsalu muutub kaheks päevaks muinasjutumaailmaks!

PRESSITEADE

10.05.2011

20.- 21. mail 2011 leiab Haapsalus aset Muinasjutufestival „Muinasjutuvägi“, kuhu on oodatud nii väikesed kui ka suured.

Aastal 2009 toimus esmakordselt Haapsalu Linnavalitsuse ja Lääne Maakonna Keskraamatukogu koostöös rahvusvaheline konverents “Muinasjutuvägi”. Selle õnnestumine ja saadud positiivne tagasiside andis mõtte korraldada 2011. aastal uus konverents – veelgi enam, kasvatada konverentsist välja suurem sündmus – festival.

Haapsalu oma legendide ja kuvandiga kannab endas muinasjuttu. Haapsalusse tulevad juba 19 aastat kokku laste kirjutatud muinasjutud üle terve Eesti, kuna laste omaloomingukonkursi „Steni muinasjutuvõistlus“ korraldajad Ann ja Ants Roos on kaaslinlased. Ilon Wiklandi piltide maailm ja teemakeskus Iloni Imedemaal visualiseerib muinasjutte, muudab omal kombel muinasjutuks kunstniku idüllilise lapsepõlvelinna.

Muinasjutufestival “Muinasjutuvägi” toimub kahel päeval, 20.-21. mail 2011. a.

 

Esimesel päeval toimub rahvusvaheline konverents, mille alateemaks on „Loovus läbi muinasjuttude“. Konverenstile on teretulnud laste lugemisjuhid: õpetajad, lasteaia pedagoogid, raamatukoguhoidjad, kirjanikud, illustraatorid, lapsevanemad ja kõik teised huvilised. Nende kaudu ulatub konverentsi mõju ka laste lugemiseni.

Oodata on  esinejaid nii Eestist kui välisriikidest. Konverentsil astub üles kirjanik ja Tartu Mänguasjamuuseumile lähedalseisev isik Tiia Toomet, kunstnik Viive Noor, kirjanik Leelo Tungal, TLÜ Haapsalu Kolledži tudengeid eesotsas Karl Vaheriga ja muinasjutuvestja Piret Päär.

Teisel päeval võib mitmetes Haapsalu paikades leida muinasjutulisi tegevusi ja ettevõtmisi, mis pakuvad rõõmu nii väikestele kui suurtele. Kaasatud on mitmed linna institutsioonid – koolid, lasteaiad, raamatukogud, kultuuriedendajad ja teised huvilised, kes korraldavad töötube, näitusi, etendusi, filmivaatamisi jms. Mitmekülgne festival proovib haarata erinevaid valdkondi ja siduda neid muinasjuttude ning nende temaatikaga.

 

Registreerimine konverentsile ja festivali programm: http://muinasjutt.haapsalu.ee

Reklaamklipi leiate siit: http://www.youtube.com/watch?v=uFn0i_OTcLk

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.