MUINASJUTUFESTIVAL “Muinasjutuvägi” 2011

20.- 21. mail, 2011 Haapsalus

Alguslugu

Aastal 2009 toimus esmakordselt Haapsalu Linnavalitsuse ja Lääne Maakonna Keskraamatukogu koostöös rahvusvaheline konverents “Muinasjutuvägi”. Selle õnnestumine ja saadud positiivne tagasiside andis mõtte korraldada 2011. aastal uus konverents – veelgi enam, kasvatada konverentsist välja suurem sündmus – festival.

Tänavu toimubki muinasjutufestival “Muinasjutuvägi”, kus konverentsi alateemaks “Loovus läbi muinasjuttude”.

Haapsalu oma legendide ja kuvandiga kannab endas muinasjuttu. Haapsalusse tulevad juba 19 aastat kokku laste kirjutatud muinasjutud üle terve Eesti, kuna laste omaloomingukonkursi „Steni muinasjutuvõistlus“ korraldajad Ann ja Ants Roos on kaaslinlased. Ilon Wiklandi piltide maailm ja teemakeskus Iloni Imedemaal visualiseerib muinasjutte, muudab omal kombel muinasjutuks kunstniku idüllilise lapsepõlvelinna.
Tänavune festival

Muinasjutufestival  toimub kahel päeval, 20.-21. mail 2011. a.

Esimesel päeval leiab aset konverents alateemaga “Loovus läbi muinasjuttude”, kuhu on oodatud laste lugemisjuhid: õpetajad, lasteaia pedagoogid, raamatukoguhoidjad, kirjanikud, illustraatorid, lapsevanemad ja kõik teised huvilised. Nende kaudu ulatub konverentsi mõju ka laste lugemiseni.

Konverentsile on oodata esinejaid nii Eestist kui välisriikidest. Konverentsil astub üles kirjanik ja Tartu Mänguasjamuuseumile lähedalseisev isik Tiia Toomet, kunstnik Viive Noor, kirjanik Leelo Tungal, TLÜ Haapsalu Kolledži tudengeid eesotsas Karl Vaheriga ja muinasjutuvestja Piret Päär.

2011. aasta muinasjutufestivali konverentsi osa vaatab lähemalt, kuidas muinasjutte väikese inimese loovuse arendamisel kasutada saab. Lugude jutustamise kõrval uurime, milline roll on muinasjutul joonistamise, etendamise, mängu ja õppeprotsessi juures.

Teisel päeval võib mitmetes Haapsalu paikades leida muinasjutulisi tegevusi ja ettevõtmisi, mis pakuvad rõõmu nii väikestele kui suurtele. Kaasatud on mitmed linna institutsioonid – koolid, lasteaiad, raamatukogud, kultuuriedendajad ja teised huvilised, kes korraldavad töötube, näitusi, etendusi, filmivaatamisi jms. Mitmekülgne festival proovib haarata erinevaid valdkondi ja siduda neid muinasjuttude ning nende temaatikaga.

Oodatud on pered, erinevas vanuses lapsed, lugemisjuhid, loovtegevuse juhid ja teised huvilised.

Registreerimisinfo ja ajaveeb http://muinasjutt.haapsalu.ee

Oled oodatud!

This entry was posted in Event Calender, Uncategorized. Bookmark the permalink.